Naar onderwijs & werk of dagbesteding

Een toenemend aantal jongeren en (jong) volwassenen zit thuis zonder perspectief. Dit heeft niet altijd te maken met niet willen. Soms weet iemand zelf niet meer wat hij/zij wil, (aan) kan en nodig heeft of is omscholing nodig om de kans op leuk en passend werk te vergroten. Wij hebben jarenlange ervaring in het werken met kwetsbare jongeren en (jong) volwassenen voor diverse gemeentes en specialistische ervaring op het gebied van begeleiding van (dreigende) thuiszitters en voortijdig schoolverlaters. Munks & Schuckman is gecertificeerd om te werken met de e-assessments Educatiemeter, Prowijzer en Werkwijzer van de Dilemma methode. Dit is een methode die zicht geeft op (beroeps) interesses, kwaliteiten, valkuilen en de huidige mentale balans. Als werk of scholing niet haalbaar is, begeleiden wij naar een leuke en passende dagbesteding.

De tarieven van een studiekeuze en loopbaan advies variëren, dit is afhankelijk van de duur van het traject. U kunt een offerte aanvragen via het contactformulier of u kunt ons bellen of mailen.

Positieve ervaring 

Anoniem: ‘De Educatiemeter heeft mijn leerling veel inzicht gegeven in wat zij (aan) kan en leuk vindt om te doen. Daarnaast gaf het assessment inzicht in de huidige belastbaarheid. Als school kunnen wij haar hier echt verder mee op weg helpen naar een passende opleiding’.

Jerry, 17 jaar

'Ik was gestopt met mijn MBO opleiding, omdat ik er geen plezier meer in had. De opleiding paste ook niet bij mij, maar dit merkte ik pas toen ik was gestart. Via Munks & Schuckman heb ik een e-assessment gedaan. Uit deze test bleek dat ik affiniteit had met techniek. Ook bleek dat ik affiniteit had met sport. Door het coachingstraject kwam ik er achter dat ik sporten als hobby leuk vindt, maar niet als werk. In techniek zag ik wel een toekomst. We hebben samen gekeken naar vacatures in mijn regio, om de kans op werk te onderzoeken. Zij adviseerden mij om een BBL opleiding te gaan volgen, omdat uit de test naar voren kwam dat ik meer een 'doener' ben. Ik wilde graag zelf geld verdienen omdat ik schulden had ontwikkeld. Zij hebben mij geholpen met het opstellen van een CV en met het vinden van een leuke leerbaan. Ik ben doorverwezen naar een budgetcoach om beter te leren omgaan met geld. Dit heeft mij goed geholpen. Ik heb mijn schulden inmiddels afbetaald en heb zicht op werk met een toekomst perspectief