Naar onderwijs en /of werk

Een toenemend aantal jongeren en (jong) volwassenen zit thuis zonder perspectief. Dit heeft niet altijd te maken met niet willen. Soms weet iemand zelf niet meer wat hij/zij wil, (aan) kan en nodig heeft of is omscholing nodig om de kans op leuk en passend werk te vergroten. Wij hebben jarenlange ervaring in het werken met kwetsbare jongeren en (jong) volwassenen voor diverse gemeentes en specialistische ervaring op het gebied van begeleiding van (dreigende) thuiszitters en voortijdig schoolverlaters. Munks & Schuckman is gecertificeerd om te werken met de e-assessments Educatiemeter, Prowijzer en Werkwijzer van de Dilemma methode. Dit is een methode die zicht geeft op (beroeps) interesses, kwaliteiten, valkuilen en de huidige mentale balans.

Lees meer over deze methode onder het kopje ‘Methode en informatie’ of neem contact met ons op
voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of voor uitgebreidere informatie.

Jerry, 17 jaar, zat een half jaar thuis:

" Ik was gestopt met mijn MBO opleiding, omdat ik er geen plezier meer in had. De opleiding paste ook niet bij mij, maar dit merkte ik pas toen ik was gestart. Via Munks & Schuckman heb ik een e-assessment gedaan. Uit deze test bleek dat ik affiniteit had met techniek. Ook bleek dat ik affiniteit had met sport. Door het coachingstraject kwam ik er achter dat ik sporten als hobby leuk vindt, maar niet als werk. In techniek zag ik wel een toekomst. Zij adviseerden mij om een BBL opleiding te gaan doen, omdat uit de test ook naar voren kwam dat ik meer een 'doener' ben. Ik wilde graag zelf geld verdienen omdat ik schulden had ontwikkeld. Zij hebben mij geholpen met het opstellen van een CV en met het vinden van een leuke leerbaan.


Bij het vinden van de leerbaan is rekening gehouden met mijn behoeften en wat ik nodig heb. We hebben gekeken op een database met vacatures in mijn regio. De database kon gekoppeld worden aan het profiel dat uit de test naar voren kwam. Dat hielp om te zien wat voor werk er voor mij beschikbaar was in mijn eigen regio. Zij zijn ook met mij mee gegaan naar open dagen van het MBO. Ik ben doorverwezen naar een budgetcoach om beter te leren omgaan met geld. Dit heeft mij goed geholpen. Ik heb mijn schulden inmiddels afbetaald en heb zicht op werk met een toekomst perspectief"